Jonas Karlsson

Jag intervjuar Jonas Karlsson, en av entreprenörerna bakom den nya tjänsten Förstakapitlet.se. Första Kapitlet kommer tillgängliggöra första kapitlet ur ett växande antal böcker, i syfte att underlätta för oss konsumenter att avgöra om en bok är läsvärd innnan vi bemödar oss om anskaffa den. Nyligen har de dessutom flyttat in i IQubes lokaler för att kunna satsa helhjärtat på tjänsten. Eftersom det visade sig svårt att googla sig fram till Jonas Karlsson så var det kul att kunna gå direkt till källan.
För två veckor sedan nämnde jag på Jaiku att jag var på gång att lägga ut min roman för gratis nedladdning. Det var då också Joakim Jardenberg så fint påtalade att det självklart ska ske på Pirate Bay. Så långt hade jag inte tänkt men i dessa dagar är det förstås omöjligt att göra annat.

Jonas Karlsson skickade ett mejl till mig med rubriken “Har du skrivit en bok?” Det är nämligen så att Jonas har suttit på 24 hour business camp, som så många andra av mina intervjuoffer, och knåpat ihop en webbtjänst med paret Linda Pierre och Tomas Nihlén. Tjänsten, som hamnade på plats 5 (av 52) i en “inofficiell publik omröstning” som röstade fram de tjänster man trodde mest på, heter helt kort och gott förstakapitlet.se.

Jag svarade Jonas Karlsson så här: ja jag har skrivit en bok, får jag intervjua dig. Och så här lät det igår när vi fick till det.

Länkar som omnämns i programmet
och min roman heter Little Bossman.

★ Support this podcast on Patreon ★

Creators and Guests

Per Axbom
Host
Per Axbom
Making tech safe and compassionate
Jonas Karlsson
Broadcast by